Składniki:
- Puszka czerwonej fasoli
- Jeden dojrzały banan
- 50g daktyli
- 30g ciemnego kakao
- 30g odżywki białkowej czekoladowej
- 50g mleczka kokosowego
- łyżeczka aromatu migdałowego
Fasole dokładnie płuczę, odsączam na sitku i dodatkowo wykładam na ręczniczki papierowe. Daktyle zalewam gorącą wodą i odstawiam na ok. 5min, aby zmiękły, a następnie odlewam wodę. Fasolę przedkładam do miski i dodaję pozostałe składniki. Wszystko dokładnie miksuję i gotowe. Przekładam do słoików i chowam do lodówki. Smacznego!
Czy można czymś zastąpić odżywkę białkową?
OdpowiedzUsuńNapewno wypróbuje 😄
Obawiam się, że odżywka odgrywa tu dużą rolę, ale można spróbować zwiększyć ilość kakao i dodać jakiś słodzik, np. miód, ksylitol itp. :)
UsuńCzy można czymś zastąpić odżywkę białkową?
OdpowiedzUsuńNapewno wypróbuje 😄
ile można trzymać w lodówce?:)
OdpowiedzUsuńU mnie wytrzymał trzy dni, zbyt dobry, żeby stał dłużej :D
UsuńWłaśnie, czym zastąpić odżywkę i ewentualnie mleczko kokosowe?
OdpowiedzUsuńObawiam się, że odżywka odgrywa tu dużą rolę, ale można spróbować zwiększyć ilość kakao i dodać jakiś słodzik, np. miód, ksylitol itp. :)
UsuńA mleczko kokosowe można zastąpić innym mlekiem, ale wtedy dać połowę tego co w przepisie, bo masa wyjdzie zbyt rzadka :)
Usuń