niedziela, 24 kwietnia 2016

Błyskawiczne ciasteczka z patelni

Ochota na coś słodkiego, raz dwa i gotowe. Nawet jak nie masz piekarnika to możesz cieszyć się owsianymi ciasteczkami. Co prawda u mnie piekarnik jest, ale zanim by się nagrzał minęłoby trochę czasu, a mi zależało, żeby ciasteczka szybko trafiły na mój talerz. Idealna dawka energii przed treningiem. Miały być jeszcze migdały w środku, ale zapomniałam o nich i były jako osobny dodatek.





Składniki:
  • 50g banana (ok połowy dużego)
  • 10g daktyli (ok 4 sztuk)
  • 40g otrąb owsianych
  • Cynamon
Sposób przygotowania:

Daktyle zalewam gorącą woda i odstawiam na ok 5min, żeby zmiękły. Banana ugniatam widelcem. Odlewam wodę z daktyli i również ugniatam widelcem. Do daktyli i banana dodaje otręby i cynamon. Wszystko dokładnie łączę i formuję paluszki. Ciasteczka układam na suchej rozgrzanej patelni i smażę pod przykryciem. Polewę robię z odżywki białkowej czekoladowej i kakao. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. można czyms zastąpić daktyle??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można użyć innych suszonych owoców, bądź słodzik, bo daktyle jednak nadają fajnego słodkiego smaku :)

      Usuń