wtorek, 26 kwietnia 2016

Delikatna polewa do placuszków

Fasolowy krem tak szybko się skończył, a ja w dalszym ciągu potrzebuje dodatków do moich placuszków. Mam ostatnio wenę do robienia słodkości, tak więc wykorzystałam to i powstała nowa polewa na placuszki, naleśniki bądź omlety. Jest trochę mniej słodsza od fasolowego kremu, ale bardzo delikatna i aksamitna. Najchętniej zjadłabym ją łyżką, ale trzeba się powstrzymać, bo coś czuje, że będzie idealnie komponowała się z jutrzejszym drugim śniadaniem. Polecam!





Składniki:
  • 160g cukinii (jedna nieduża)
  • 90g dojrzałego banana (jeden średni)
  • 50g mleczka kokosowego
  • 15g daktyli
  • 20g ciemnego kakao
  • 20g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
  • pół łyżeczki aromatu migdałowego
Sposób przygotowania:

Daktyle zalewam gorącą wodą i odstawiam na ok. 5min, aby zmiękły, a następnie odlewam wodę. Cukinię myję i obieram ze skórki. Do dużej miski wkładam wszystkie składniki i dokładnie miksuje. Polewa gotowa. Przekładam do słoika i chowam do lodówki. Smacznego!

2 komentarze:

  1. Jesteś genialna! 😀👍💪🙆

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mi miło, dziękuję :) Rozumiem, że posmakowało :) Pozdrawiam

      Usuń