czwartek, 24 marca 2016

Makaron z pesto z awokado

Tym razem propozycja na obiad. Makaron nie musi być zawsze tylko w sosie pomidorowym. Ponieważ muszę jeść więcej zdrowych tłuszczy dorzuciłam awokado do obiadu. Pesto sprawdzi się również na kanapkę. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Kto się skusi?





Składniki na pesto:
  • Pół dojrzałego awokado
  • Pół czerwonej cebuli
  • Ząbek czosnku
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Cebule i czosnek obieram. Miksuję przez chwilę, tak, żeby powstała drobna kostka. Przekładam do miski. Następnie miksuję awokado, dodaje sok z cytryny, sól i pieprz, znowu miksuje do połączenia składników. Zmiksowane awokado przekładam do miski i za pomocą łyżki łącze ze sobą wszystkie składniki. Przykrywam i chowam do lodówki. Dodaje do ciepłego makaronu z kurczakiem, ale myślę, że dobrze sprawdzi się też w towarzystwie rybki. Smacznego!

2 komentarze:

  1. Hej. jak mozna sie z Toba skontaktowac o male porady? znalazlam Twoj profil na insta i przepisy sa megaaaa!!! Chcialabym wiedziec ile razy w tyg cwczysz i jak, i jak laczysz to z dieta i kalorycznoscia?
    Pozdrawiam
    Basia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej, drogą mailową: anula0512.ig@gmail.com :)

    OdpowiedzUsuń