poniedziałek, 7 marca 2016

Pasternak na słodko

Nie wiem jak to nazwać, ale wiem, że jest pyszne i idealne na podróż! Zabrałam mojego grubaska do pudełka i razem ruszyliśmy na zakupy. Po jego zjedzeniu dopiero po trzech godzinach pomyślałam o jedzeniu, a jadłam dużo później. Bardzo dobrze smakuje na zimno w towarzystwie ciepłej kawy. A skoro w takiej postaci był smaczny to co dopiero gdy zjada się go prosto z patelni. Już się nie mogę doczekać kiedy takiego zjem. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis!





Składniki:
  • 1 pasternak
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 1 łyżka sera ricotta
  • 25g odżywki białkowej (KFD smak miodowo-waniliowy)
  • 35g zmielonych płatków owsianych
  • Cynamon

Sposób przygotowania:

Pasternak gotuję do czasu aż będzie miękka. Ugotowany i ostudzony pasternak rozgniatam z bananem. Dodaję jajko i ser. Łączę wszystkie składniki. Następnie dodaje odżywkę białkową, cynamon i zmielone płatki owsiane. Wszystko dokładnie mieszam i przelewam na patelnie. Smażę na niewielkiej ilości oleju kokosowego pod przykryciem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz