Składniki:
- 80g kaszy jaglanej
- 30g (łyżka) gęstego mleka kokosowego
- 2 łyżeczki stewii
- Olejek migdałowy
- 25g wiórków kokosowych
- 5g (łyżeczka) kakao
- 30g orzeszków ziemnych niesolonych
- Dwie szczypty soli himalajskiej
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną gotuję. Do ciepłej kaszy dodaje mleko kokosowe, stewię i aromat migdałowy. Odstawiam, żeby ostygła. Gdy kasza jest już zimna dzielę ją na pół. Do jednej części dodaje wiórki, mieszam i formuję kuleczki, które również obtaczam w wiórkach kokosowych. Do drugiej masy dodaje kakao, zmiksowane orzeszki i sól. Wszystko mieszam, formuję kuleczki i obtaczam w kakao. Wstawiam do lodówki przynajmniej na 1h. Na drugi dzień smakują lepiej. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz