Składniki:
- Puszka czerwonej fasoli
- 140g banana
- 100g marchewki
- 2 jajka
- 20g ciemnego kakao
- 20g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
- łyżeczka sody oczyszczonej
- łyżeczka przyprawy korzennej do piernika
- Dowolny słodzik
Sposób przygotowania:
Fasole dokładnie płuczę i odsączam na sitku, a później dodatkowo wykładam na ręczniczki papierowe. Marchewkę ścieram na tarce na drobnych oczkach. Do dużej miski wkładam fasolę, banany, jajka, kakao, odżywkę, sodę, słodziki i przyprawę. Wszystko dokładnie miksuję. Dodaje startą marchewkę i dokładnie mieszam. Tak przygotowaną masę przelewam do sylikonowej formy i wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na 30-35 minut (do suchego patyczka). Tym razem bez polewy, bo był to posiłek potreningowy i zabierałam go do pudełka, ale polecam zrobić polewę z rozpuszczonej gorzkiej czekolady i niewielkiej ilości dowolnego mleka. Smacznego!
Pyszne!
OdpowiedzUsuń