Fasolowy krem tak szybko się skończył, a ja w dalszym ciągu potrzebuje dodatków do moich placuszków. Mam ostatnio wenę do robienia słodkości, tak więc wykorzystałam to i powstała nowa polewa na placuszki, naleśniki bądź omlety. Jest trochę mniej słodsza od fasolowego kremu, ale bardzo delikatna i aksamitna. Najchętniej zjadłabym ją łyżką, ale trzeba się powstrzymać, bo coś czuje, że będzie idealnie komponowała się z jutrzejszym drugim śniadaniem. Polecam!
Składniki:
- 160g cukinii (jedna nieduża)
- 90g dojrzałego banana (jeden średni)
- 50g mleczka kokosowego
- 15g daktyli
- 20g ciemnego kakao
- 20g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
- pół łyżeczki aromatu migdałowego
Sposób przygotowania:
Daktyle zalewam gorącą wodą i odstawiam na ok. 5min, aby zmiękły, a następnie odlewam wodę. Cukinię myję i obieram ze skórki. Do dużej miski wkładam wszystkie składniki i dokładnie miksuje. Polewa gotowa. Przekładam do słoika i chowam do lodówki. Smacznego!
Jesteś genialna! 😀👍💪🙆
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, dziękuję :) Rozumiem, że posmakowało :) Pozdrawiam
Usuń