piątek, 29 lipca 2016

Wysokobiałkowy pucharek szczęścia

Dostęp do większej ilości produktów od razu zmotywował mnie do zrobienia czegoś nowego. Dzisiaj deser na zimno, który bardzo syci i smakuje jak nie jeden deser w cukierni ;) Idealnie spisuje się w gorące dni, zwłaszcza po intensywnym treningu. Koniecznie musicie spróbować!




Składniki:
Masa serowa:
  • 150g twarogu chudego
  • 30g odżywki białkowej (u mnie KFD o smaku lodów waniliowych)
  • 10g oleju kokosowego
  • 30g płatków jaglanych
  • 30g masła z migdałów
Czekoladowy krem:
  • 70g awokado
  • 15g daktyli
  • 5g (łyżeczka) kakao
Dodatkowo:
  • 100g drylowanych wiśni

Sposób przygotowania:

Do dużej miski wsypuję płatki i zalewam gorącą wodą. Gdy płatki spęcznieją dodaje pozostałe składniki na masę serową i dokładnie miksuję. Do drugiej miski wkładam daktyle i zalewam gorącą wodą. Gdy daktyle będą już miękkie (ok. 3-5 min), odlewam wodę, dodaję awokado, kakao i miksuję. Teraz wystarczy przełożyć wszystko do wysokiej szklanki (tak jak na zdjęciu), schować do lodówki na minimum 1h i zajadać się zimnym deserkiem ;) Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz