Składniki:
- 100g cukinii (Już po odciśnięciu z nadmiaru wody)
- 1 cytryna
- 1 duży banan (u mnie 120g)
- 80g mąki gryczanej
- Jajko
- Łyżka oleju kokosowego
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- Dowolny słodzik
Sposób przygotowania:
Cukinię ścieram na drobnych oczkach. Przekładam na sitko i pozbywam się nadmiaru wody. Przekładam do miski, dodaje banana, którego ugniatam widelcem i mieszam z cukinią. Cytrynę dokładnie szoruję. Skórkę ścieram na drobnych oczkach. Wyciskam sok z całej cytryny. Do miski dodaje skórkę, sok z cytryny oraz pozostałe składniki. Wszystko mieszam do czasu połączenia składników. Ciasto przekładam do sylikonowych foremek i wkładam do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na około 12 minut. Smacznego!
Wyglądają pysznie :) Wielbię zastosowania niskokalorycznych warzyw w kuchni, jak cukinia, kalafior czy burak. Nikt nigdy nie wierzy, ze mozna je tak przygotować, ze są niewyczuwalne. Magia <3 http://matcha-croissant.blogspot.com
OdpowiedzUsuń